Materi Pelajaran Bahasa Jawa Kelas VII


NDANDANI KRETEG

Dina Minggu aku sakanca,

padha saeyeg saeka praya,

nggawa pacul, ekrak, lan sapu sada,

bebarengan lawan para warga.

 

Enom tuwa jaler  estri,

Kabeh padha kerja bakti,

Kreteg rusak didandani,

Gotong royong saeka kapti.

 

Pakaryan abot bisa purna,

Amarga bareng tumandang karya,

Ngasilake wewangunan,

Kteteg kang bisa kanggo dalan

 

Tembung wigati:

saiyeg: dadi siji tekade

saeka(eka=siji): dadi siji

praya: ditindakake/digarap bebarengan

kapti: karep

jaler: lanang

estri: wadon

lawan: lan

pakaryan: pagawean

wewangunan: bangunan

 

Tugas:

1. Nggoleki tegese tembung-tembung

2. Nggoleki isine geguritan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s