Tembang Macapat


 

DHANDHANGGULA

Dhedhep tidhem prabawaning ratri,

Sasadara wus manjer kawuryan,

Tan kuciwa memanise,

Menggep srina teng dalu,

Siniwaka sanggyaning dasih ,

Aglar neng cakrawala,

Winulat ngelangut ,

Prandene paksa kebekan,

Saking kehing tarang gana kang sumiwi,

Warata tanpa sela .

 

Tembung wigati:

ratri : wengi

sasadara: rembulan

kawuryan: ketara

 

 

ASMARADANA

Poma-poma wekas mami,

Anak putu aja lena,

aja katungkul uripe,

lan aja duwe kareman,

marang pepaes donya,

siyang dalu dipunemut,

yen urip manggih hantaka.

 

Tembung wigati:

poma-poma: wanti-wanti

lena: ora ngati-ati

wekas: weling

hantaka: mati

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s