GEGURITAN


JANGKAH LAN JANGKA

Tanpa  karasa wus separo jumangkah

rasa kang rinasa karasa sakedhep netra

impen kang karacik tharik-tharik  samar-samar ngedoh

akeh kang durung kacipta nyata

nanging manungsa amung bisa mbudidaya

jantraning urip wus kapurba kang Kuwasa

antebing dhadha durung  bisa dadi panyangga

restu lan puji syukur kang aweh panyangga

pacen durung akeh kang katindakake ing separo jangkah kang lelet

rumpakan wiwit katulis sanajan lamat-lamat

isih ana kekuwatan kanggo ngrampungake niat

ya sanajan kanthi tekad kang kebak mangu-mangu

ananging tetep madhep manteb jangkah iki

nyipta karya  kang kebak makna lan guna

tumrap sapepadhaning urip

amung sanajan sakuku ireng kang  bisa kajurung

 

 

LINTANG PANGURIPAN

 

cahyamu madhangi atiku

tresnamu ora bakal luntur dening wektu

saben wektu bisa gawe guyu

siyang dalu bisa dadi pancer uripku

lintang panguripan ……

sliramu tansah siyaga ing saben wayah

ngedhemake atih kang lagi nandhang susah

bungah susah tansah bisa nggugah ati kang pasrah

aku ora bakal lali

aku ora bakal cidra  janji

marang tulusing budi

tansah eling sih  pangarasmu

tresnamu marang aku

aku ora bakal lali

lintang panguripanku

Ibu ……………………….

Dening : Ira Andani A

 

PUSTAKA

 

pustaka ……

sapa wae bisa nusu

nacep kabeh  kabecikan

pancen becik bebudenmu

dadi sumbering kabeh ngelmu

 

pustaka …..

sliramu pancen bisu

nanging kurunganing kabeh ngelmu

sliramu bisa daktakoni

pituduhmu gawe lempenge pakarti

kanggo pepadhanging ati

 

o …. pustaka

panuntunmu

mikolehi aku

pituturmu

gawe endah uripku

aku bisa golek ngelmu

amarga sliramu

Dening : Riska PPS

2 thoughts on “GEGURITAN

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s